Az új generáció tagjai jobbak a párkapcsolatokban?

A generációk között mindig akadnak eltérések, olykor nagyobbak, olykor kisebbek. Természetesen nincsenek aranyérvényű megállapítások ezen a téren, már csak azért sem, mert számtalan tényező függ a vallástól, és az adott országtól, kultúrától stb. De mi a helyzet hazánkban? Miben jobbak és miben rosszabbak a fiatalabb, felnőtt generációk?

Jóval több hölgy közül válogathatunk

Korábban elképzelhetetlen volt, hogy más rasszból, más országból válasszunk magunknak párt, nem beszélve a vallási különbségekről. Ezzel szemben napjainkban maximálisan megnyílt előttünk a világ, az internetnek, az utazás népszerűségének hála akár a Föld másik végén is megtalálhatjuk a nagy őt.  Persze a kultúrák találkozása nem mindig jelent könnyű és zökkenőmentes életvitelt, sokkal szélesebb körből „válogathatunk”, mint ahogy azt szüleink tették. A bőség zavarának nyilván megvan a maga hátránya is, egyre nehezebb komolyan lecövekelni valaki mellett, hiszen minduntalan belebotlunk olyan vonzó hölgyekbe, akik teljesen levesznek minket a lábunkról.

Minden eddiginél kiegyenlítettebbek a kapcsolataink

Annak, hogy sokkal szélesebb körben ismerkedhetünk, megvan a pozitív eredménye, mégpedig az, hogy a nemzetek, vallások között egyre kevesebb a különbség, vagy áthidalhatóbb. Nyilván akadnak kivételek, de ugyanez megfigyelhető a nemek közti egyenlőség megteremtésében.  A fejlett országokban még sosem volt ilyen jelentőségteljes a törekvés az egyenlőség eléréséért, márpedig ez minden zökkenőmentes kapcsolat alapja. Más kérdés, ki miben látja a boldogsága kulcsát, milyen szerepeket tud betölteni az életében, a kapcsolatában.  Egyesek szerint ebben sokkal jobbak voltak szüleink, akik tipikus női és férfi szerepeket vállaltak magukra, manapság csak zavart hoz, hogy minden téren meg akarunk felelni. Az mindenesetre biztos,  ha nem élünk elnyomásban, akkor máris óriási lépést tettünk a boldogság felé.

A szülők nem irányítanak minket

Az egyenrangúság, a választás, a szerelem szabadsága messze nem volt jellemző minden családra, sőt sok helyen sajnos még mindig érdek, vagy éppen erőszak szüli a kapcsolatot. Ezen a téren nagyon szerencsések vagyunk, s minden bizonnyal a néhány generációval korábban élők is szívesen cseréltek volna velünk, ha megkapták volna a párválasztás jogát.  A szülők leginkább véleményt mondanak, amit sokan még így is zokon vesznek, de immáron semmiképpen sem határozzák meg, ki legyen a nagy ő. Nekünk természetes, hogy saját megfontolásaink, érzéseink, gondolataink alapján választunk párt, s így tesznek majd gyermekeink is, úgyhogy ha mást nem, ezt mindenképpen érdemes megbecsülnünk.

Nem áldozzuk az egész életünket egy rossz kapcsolatra

Ez ugyancsak kétoldalú dolog, és annyira egyénfüggő, hogy nem is lehet ráhúzni sem a pozitív, sem a negatív végkimenetelt. A mi generációnk egyértelműen előnynek fogja fel, hogy nem kell egész életében egy rossz kapcsolatban megmaradnia, a válás már messze nem számít bűnnek, vagy elfogathatatlannak.  Ugyanakkor az is igaz, hogy hajlamosak vagyunk az első nehézségek során kihátrálni a kapcsolatból ahelyett, hogy megpróbálnánk megoldásokat keresni, igyekeznénk orvosolni a felmerülő gondokat. Előny, hogy nem szükséges éveket lehúznunk egy gyomorgörcsöt okozó, kínzó kapcsolatban, viszont a hátrányt erőteljesen mutatja, hogy a házasságok fele válással végződik.

Nem kizárólag a családban látjuk a boldogságot

Végül, de nem utolsó sorban az előző ponthoz kapcsolódik, hogy nem kizárólag a kapcsolatokban, a családban látjuk a boldogságot. Az ember társas lény, ez tény és való, de messze nem csak akkor lehet boldog, ha évtizedeket él valaki mellett.  Mindenkinek más az életcélja, más az, amit fontosnak talál, és ebben a generációban van is rá lehetősége, hogy a terveit megvalósítsa. Az élet igazi meglepetéssorozat, bár igaz, hogy sokan éppen azt a nyugalmat hiányolják, ami elődeinkre jellemző volt.  Korábban csaknem mindenkire illett egy bizonyos forgatókönyv: iskola után célzott tanulmányok, gyors elhelyezkedés a tanult szakmában, közben családalapítás, gyermeknevelés. Ez manapság már messze nem igaz, sem a párkapcsolatokra, sem a karrierre nem lehet ráhúzni egy-egy sémát, aminek éppen a lehetőségek széles tárháza az oka.

(Forrás: men.hu)

A cikket a mrpotencia.hu potencianövelő oldal tette közzé.