5 tévhit a szexről, amit a legtöbb nő elhisz

A szexualitás körül sok téves információ kering. Utánajártunk az elterjedt mítoszoknak, melyekkel vélhetően te is találkoztál már.

Amit az ember gyakran és sokfelől hall, azt hajlamos könnyedén elfogadni. Pedig mint mindennel, a szexszel kapcsolatban is van néhány olyan gondolat, melyet érdemes legalábbis fenntartásokkal kezelni, mert hamis előítéletekhez és elhamarkodott döntésekhez vezethet. Utánajártunk a legelterjedtebb mítoszoknak.

A férfiaknak folyton a szexen jár az eszük

A nők között gyakran téma, hogy a férfiak állandóan a szexre gondolnak, amit az is gyakran alátámaszt, hogy a hímneműek ezt hirdetik magukról. De az az igazság, hogy a mindennapi stressz azért az ő figyelmüket is eltereli a témáról.

A napi hajtás közepette igencsak keveseknek jut idejük arra, hogy szexfantáziáikat csiszolgassák, még ha a hajlandóság alkalomadtán meglenne is.

Elterjedt nézet, hogy a férfiak percenként többször is gondolnak a szexre. Ám valójában a legtöbbek figyelmét elsősorban a karrierrel kapcsolatos vagy az egzisztenciális gondok kötik le. A Kinsey Intézet kutatása szerint a férfiak 54%-ának jut eszébe naponta egyszer a szex, míg a maradék 43%-nak hetente csak néhányszor jár a fejében valamilyen szexfantázia. 4%-nak havonta csak körülbelül egyszer.

Másról fantáziálni az ágyban

A fantáziákkal kapcsolatos másik tévhit, hogy ha valaki másról ábrándozik, miközben a párjával van, akkor a tönk szélére került a kapcsolat. Azonban ez nem feltétlenül igaz. A szexuálisan aktív emberek több mint 90%-a valaki másról fantáziál szex közben, mint akivel éppen van. Többségük azt gondolja, hogy ez vészjelző a kapcsolatban, de valójában teljesen természetes része az egészséges szexuális életnek is. A legtöbbek gondolataiba a barátaik, a szomszédjuk vagy munkatársaik kúsznak be, míg egy kis százalék kitalált karakterekről, játékok vagy rajzfilmek hőseiről ábrándozik. Ám mindez általában nem annak a jele, hogy a kapcsolat kimerült.

A korai magömlés abnormális

Sok férfi szégyelli, hogy nem tudja kontrollálni az orgazmusát, és hamar eléri a tetőpontot, így a nők is hajlamosak olykor felróni ezt a férfinak. Valójában ez nemcsak a szándékon és a gyakorlaton, hanem biológiai, evolúciós összetevőkön is múlik. A férfiaknak átlagban 5,4 percig tart a merevedésük. A férfi működésének gyökerei még az ősidőkben gyökereznek. Sietniük kellett, amikor veszélyben volt az életük, és a stressz csak még inkább meggyorsította az ejakulációt. Ez most sincs másképp, az idegesség még ma is meggyorsítja a magömlést. Ám némi gyakorlattal és ellazultsággal fejleszthetők a készségek.

A férfiak kicsapongóbbak, mint a nők

Persze, van némi igazság abban, hogy a férfiak arra vannak kódolva, hogy több partnerük legyen, mint a nőknek, de átlagban a különbség korántsem akkora, mint az a köztudatban megjelenik. Amikor a szexuális életükről vallanak, a férfiak hajlamosak túlbecsülni, míg a nők alulbecsülni szexuális partnereik számát - a társadalmi elvárásoknak is engedve. A kérdés kapcsán fontos tényező az is, hogy az egyén - legyen szó férfiról vagy nőről - mennyire vonzó. Egy vonzó és szexuálisan motivált nőnek több esélye van arra, hogy több partnere legyen, mint egy nem annyira vonzó, ugyanolyan korú férfinak. Sok múlik a lehetőségeken.

Nem tisztel, ha már az első randin lefekszetek

Az az igazság, hogy a tisztelet és az, hogy mennyire vagy fontos a férfinak, nem feltétlenül az időzítésen múlik. Ha csak szexet akar tőled, mindegy, hogy az első vagy a századik randin kerül rá sor, ugyanúgy lapátra kerülhetsz. Ha viszont lát benned fantáziát, akkor az első randin extázisban összegyűrt lepedő csak megerősíti abban, hogy érdemes veled kezdeni - és mindez a te részedről is igaz lehet. Sok férfi, de nő is úgy tartja, hogy a szexualitás a másik megismerésének ugyanolyan fontos eleme, mint a beszélgetés, és ez nem tévedés. Persze, embere válogatja, hogy ő melyik állásponton van. A lényeg, hogy kevesebb hibalehetőséget és csalódást tartogat, ha arra alapozod a döntésed, amit te akarsz valójában, és nem a másiknak tulajdonított elvárásokra vagy absztrakt elveknek való megfelelési kényszerre.

(forrás:femina.hu)

A cikket a www.mrpotencia.hu oldal szolgáltatta.